rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Selasa, 29 Disember 2009

Cara memasang Widget Tiny Facebook di blog anda


Salam sume..
Kalo da ada ilmu aq nak gak share kat orang lain. Xkiralah sikit ker banyak ilmu aq ada. Sebenarnya aq nk tunjukkan cara2 nak letak Tiny Facebook kat blog anda. Kalo yang da tau tu duk diam2 jela. Mungkin ada yang da tau cara nk buat. Sape2 yang xtau camner widget Tiny FB tu bolehlah tgok kat sebelah kanan blog aq tu.Yang biasa orang letak kat blog adalah badge facebook kan. So,sape2 yang nak main terus fb kat blog bley lah pasang widget tiny facebook ni kat blog anda. Ikuti tutorialnya k..
  
PAPARAN PENUH
kat sini korang boleh jer nak main fesbuk cam biasa..nk post smthing kat wall ker,nk tengok pix ker..cuma yang kurangnya facebook ni kecik ar.huhuu..sumenya bergantung pada anda. Ada kelebihan dan kekurangannya.

Okey,cara2nya adalah seperti dibawah ini:
1. Menu Dashboard, klik pada LAYOUT, klik Tambah Gadget, HTML/Javascript.
2. masukkan kode berikut ini:
 
<iframe scrolling="auto" frameborder="no" width="232px" src="http://touch.facebook.com/#/home.php" name="tinyfacebook" height="350px"></iframe>

<center style="color: red;"><blink><a href="http://ouhstory.blogspot.com/2009/12/cara-memasang-widget-tiny-facebook-di.html" target="_blank">Pasang Facebook Mini ini di blog anda</a></blink></center>


 kode yang berwarna merah untuk menentukan ukurannya tinggi dan lebar kotak widget tersebut.
kalo da puas ati dengan ukurannya silalah klik save.
"SEMOGA BERJAYA"


Sebijik komen anda memberi kepuasan kepada diri saya:D

13 ulasan:

  1. amek yang coding dalam tuh je kan? pastu masok kat template sendiri?

    BalasPadam
  2. Nice tutorial, tapi blog tak berat ker klo letak widget ni?

    BalasPadam
  3. to Misz_zana85-thanx:)

    to aidi safuan-ko pegi kat http://www.blogger.com/home pastu ko klik dkat layout..pastu klik add a gadjet n then kua box suh pilih.ko pilih html/javascript.pastu ko letak kod warna kuning tu n last skali save jer.pastu ko bley tgok kat blog ko..kalo xjadi comment k.:)

    to namiedagreat:tq:)

    to fiza: anda bley cuba dulu..kalo berat anda remove jer.huhu..bergantung pada blog anda jugak.

    to legasi piston pecah: kalo ade msalah gtau k.

    BalasPadam
  4. yes2..tQ..aku nk letak lpas aku blik dri klas..mlm nnti kot..cun dgn aku punye template..(^_^)

    BalasPadam
  5. shuko-ur wlcme.cun blog ko.sbjik cam fb

    BalasPadam
  6. besh2.. tq sbb kongsi tutorial ni..=)

    BalasPadam
  7. wee...
    thnx,, baru jak tmbh widget tok =)

    BalasPadam
  8. mau tanya

    buat --> http://touch.facebook.com/#/home.php apa harus di ganti sama link profile FB kita ?

    trus buat -- > name="tinyfacebook" apa itu bisa di ganti "name=Seno Rahmanto" ?

    trus ini maksudnya apa ya ? --> http://ouhstory.blogspot.com/2009/12/cara-memasang-widget-tiny-facebook-di.html" target=

    maaf banyak tanya :)

    BalasPadam
  9. posts and your blog is very interesting article, I like this blog, thanks for the info, I will visit again to see your next post and article ....

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails