rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Ahad, 27 Jun 2010

Tutorial: Simpan gadjet di blog anda tanpa meletakkan tajuk

Bagi pengguna blogspot, mungkin masing-masing ada skill yang tersendiri untuk mengubah/menambah kod html di blog. Tajuk di entri saya diatas adalah berkenaan dengan cara untuk pengguna blogspot menyimpan gadjet tanpa meletakkan nama atupun tajuk gadjet tersebut.
PAPARAN PENUH

Meletakkan tajuk pada atas gadjet tersebut bukanlah tidak penting..Sesetengah gadjet penting untuk diletakkan tajuk..Seperti iklan-iklan di blog aku rasa ianya tidak penting untuk meletakkan tajuk diatas gadjet tersebut. So,cara ang paling sesuai untuk membuang tajuk pada gadjet tesebut adalah dengan meletakkan kod ini di bahagian Title: <!---->


Dan letakkan kod tersebut seperti dibawah:

DONE!!
SELAMAT MECUBA..



Sebijik komen anda memberi kepuasan kepada diri saya:D

14 ulasan:

  1. owh.tq! baru saye tau. :)

    BalasPadam
  2. ok thanks sgt sbb bagi info yg berguna ni..
    bru la kte tw skg..
    sbb ade bnde2 yg xnk ltk tajuk tapi terpakse letak jugk

    BalasPadam
  3. Hoho... mcm tu pun buleh.

    Aku pos beberapa hari lepas macam ni pun buleh

    BalasPadam
  4. dulu bole tak letak pape. skrng smua nk kena isi. byk songeh. seb baik jumpa tuto ni. thanx yaa :)

    BalasPadam
  5. yes yes..akhirnya ada jugak orang pos pasal ni..

    ooohh..camtu je rupanya..thanks ye!

    BalasPadam
  6. wlcome kwan2...
    @khairi: bgus gak yg ko pnyer tu.nk cuba jap.hehe

    BalasPadam
  7. cuba masukkan kod-kod untuk tulisan italic, bold, center dan lain-lain... ia boleh juga...

    wahh.. ni dah kali ke-2 saya komen ni..

    masuk kali ke-3.. saya letak url blog u.. dalam bloglist saya... heheheheh

    BalasPadam
  8. yela2 aku komen kat sini. betul2 nak labah2 menjalar ni.. xde shout box.. hahhahaha... Ada tips mengurangkan berat blog tak? ketikaakubosan.blogspot.com

    BalasPadam
  9. @ayie: wah,bgus yeker?thanx yea ajar aq..hehe.nnty aq cuba.

    @moderator..sori yea xde shout box.hoho.rasa malas lak nk letak bnda tu.tip mngurangkan blog tu bleh kurangkan gadjet or bnda2 xpnting dlm blog.macam blog aq ni pom berat jgak neh. Sedang berusaha nk bagi lebih rngan sikit.

    BalasPadam
  10. maklumat yg sgt bguna..
    thx..

    BalasPadam
  11. info yg bes..dah lame carik..mekasih..

    BalasPadam
  12. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  13. letak camni pun boleh < / blank >

    BalasPadam
  14. sama2 anes n mis rory..tq jgak kat achoy :)

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails