rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Rabu, 23 Disember 2009

Restoran paling pelik di dunia

okei...kat sini aq nak share sikit pasal menda2 pelik kat dunia neyh.Maybe rmai yang da tengok
bangunan pencakar2 langit yang pelik2 didunia@jambatan2 pelik didunia sekarang neyh..Sekarang aq nk tnjuk plak kat sini Restoran2 pelik klat dunia neyh yang pernah aq pegi.hahaha..kidimm aje;p

 Bagi aq dunia sekarang neyh mempunyai ramai orang2 yang sangat kreatif ideanya.Tapi bagi aq baik aq makan kedai mamak lagi bez larh.hahaha.kalo juz nk amek pnglaman baru xper larh..umm,skg neyh tgok lah pix2 restoran pelik didunia neh.xda kat Malaysia neyh...

PAPARAN PENUH

Cannibalistic Restaurant ( JAPAN )

 Nyotaimori' ('female body plate') adalah salah sebuah nama restoran di Jepun yang menyajikan sushi dah sashimi di atas tubuh mayat wanita. Tubuh mayat ini diperbuat daripada makanan dan diletakkan di meja prosedur seperti di hospital. Pengunjung boleh makan mana-mana sahaja bahagian tubuh mayat itu. Tubuh yang dipotong akan mengeluarkan darah, seperti potongan tubuh manusia. Restoran macam ini memang sesuai sangat buat manusia kanibal seperti Sumanto.


Toilet Restaurant ( TAIWAN )




Marton Theme Restaurant, di Kaohsiung ( Taiwan ) menyediakan hiasan TOILET
bagi pelanggannya. Dekorasi ruangan, kerusi dan tempat makan yg digunakan seperti di toilet. Meja dibuat seperti bathtub, dan makanan yg disediakan diletakkan di piring dan mangkuk yg direka seperti toilet duduk. Makanan yg disajikan di sini bukan sahaja enak, tapi juga memberikan sensasi sendiri bagi pengunjungnya.Aq nak aiskrim tuh!nmpak cam najis plak..ahaha


Restaurant In The Sky (BELGIUM)




'Dinner in the Sky' adalah salah sebuah restoran di Brussels yang menyediakan tempat makan untuk 22 orang di ketinggian 150 kaki!!!Tempat makan di reka khusus supaya boleh diangkat menggunakan crane. Pengunjung bebas menentukan lokasi ketinggian yg diminati, asalkan tidak menjatuhkan garpu dah pisau...wooooo!sumpah aq xkan makan kat restoran camtu!haha..bleyh terkencing aq!


Dark Restaurant (CHINA)



Di Cina, restoran gelap pertama di Asia mulai beroperasi di Beijing. 
 Restoran yang gelap dibarat ialah di Melbourne, Zurich, Paris, Montreal, London dan Berlin. Selain itu, Rusia dan Amerika Syarikatt juga memiliki restoran serupa.

Pelanggan bersantap dalam kegelapan saat mendengarkan horror bercerita.  Waiters yang sedang memakai google tu akan membawa pelanggan ke meja.
Tidak ada kamera, handphone, lampu dibenarkan didalam restoran ini. Disebabkan tidak dapat melihat makanan yg disantap, pengunjung benar-benar merasakan makanan yg tidak pernah dimakan sebelumnya di restoran ini...


Kuburan Restaurant (INDIA)

Sesetengah orang mengelak dari 'suasana kematian'  tetapi di India adalah sebaliknya. Tradisi negeri 'Para Dewa' ini menganggap kematian adalah sebahagian dari kehidupan karenanya tak perlu dihindari karena ia tetap datang meski pom kita tidak suka. Itulah yang melatar belakangi pembangunan restoran New Lucky di Ahmadabad, India Barat.  Restoran yang terletak di Ahmadabad India ini terkenal dengan menu teh susu, roti gulung dan kubur-kubur di antara meja. Pemilik restoran mengaku telah membuka restoran ini turun temurun selama 4 dekad, tapi tidak tahu siapa jenazah yg terkubur di bawah kuburan ini .


 Restoran di Penjara(ITALY)

Restoran ini terletak di tempat paling paling aman, iaitu penjara Fortezza Medicea di Italy. Dekorasi restoran ini adalah penjara tempat pembunuhan yang dilengkapi dengan tembok setinggi 60 kaki, menara pengawas, security kamera yang telah beroperasi selama 500 tahun. Selain itu, tempat ini dilengkapi juga dengan penjaga penjara dengan senjata lengkap.


Robot Restaurant (CHINA)

 Kenapa dinamakan robot???he3..kerana restoran ini dibuka sepanjang hari selama 21 jam tanpa mengenal lelah. Pengurus restoran juga ala-ala serupa, namun ini adalah pasangan suami isteri kembar serupa! Orang-orang sekitar menyebutnya 'robot couple restaurant' kerana mereka melihat orang yg sama bekerja seperti robot dalam menjalankan restoran dari jam 5 pagi sampai jam 3 petang. Sebenarnya mereka bertukar shift dan kerana mereka seiras, pengunjung2 keliru dan Akhirnya dinamakan robot..


 Underwater Restaurant in Maldives




Restoran bawah laut pertama diperkenalkan di Hilton Maldives Resort & Spa, April 2007.
Restoran bernama Ithaa (baca 'eet-ha', ertinya 'pearl' dalam bahasa Maldives , Dhivehi) berada 5 meter di bawah Samudra Hindia yang dikelilingi oleh coral dan panorama
bawah laut.
Ini adalah restoran pertama untuk kategori bawah laut. Persoalannya,bilakah aq dpat pergi ke restoran bawah laut ini?hehe


Condom Restaurant ( THAILAND )


  'Cabbages and Condoms' adalah nama restoran di Thailand. Ada banyak kondom di dinding2 dan lukisan kondom di karpet. Setelah makan, pengunjung akan diberi kondom di meja makan . Keuntungan dari restoran ini digunakan untuk mendukung Yayasan Population and Community Development Association (PDA). Ade sape2 nak pegi x??dpat kondom free neyh.haha:p




 Medical Restaurant ( TAIPEI )
 





D.S. Music Restaurant di Taipei, Taiwan adalah restoran dengan rekaan medik. Dekorasi ruangan seperti hospital, pelayannya berpakaian seperti jururawat, dan botol minumannya juga disesuaikan dalam botol infusion . Pelayan2 kat sini cantek2 keyh.huhu..


Sebijik komen anda memberi kepuasan kepada diri saya:D

23 ulasan:

  1. oh sangat pelik.. -.-' makan kat kedai biase2 da.huhu

    BalasPadam
  2. lagi sdap kan..emm,kat medical n underwater tu cam bez jew kan.hehe

    BalasPadam
  3. haha!
    tringin nk mkn kt restaurant in the sky..
    cm best jewp..
    hee~

    BalasPadam
  4. haha.
    lawak sial.
    tp yg underwater tu nmpk cam best gile.

    BalasPadam
  5. haha..bez kat in da sky tuh.tpi aq xnk sia2kan nyawa aq..huwaaa.pnakot tol aq;p...
    kat underwater tuh cool jew kan.

    BalasPadam
  6. yg restorant in the sky and underwater restaurant best gile..
    nape la kat malaysia xde..huhu

    yg restairant ala2 toilet tu xleh bla...geli seih..hehe..

    BalasPadam
  7. sangat pelik n boleh buat muntah sebelum mkn! =)

    BalasPadam
  8. pelik tapi benar..org jepunke taiwan ke..memang selalu ada benda-bdena atau teknologi pelik dorang ni..lagi2 game show!! huhuhu

    ader satu restoran toilet jugak kat malaysia ni...kat sg.wang...nama restoran tu T-Bowl Concept Restaurant...Kat Sg.Wang...Btol2 dekat ngn surau kt dalam sg.wang..

    maybe u can read here : http://alamfanacinta.blogspot.com/2009/12/eeeuuuwwww-makan-atas-toilet-bowl.html

    BalasPadam
  9. huaa ! nmpk besh jea yang underwater tu..hehehe :D

    BalasPadam
  10. haha. dorng smua pelik!. tp aku ske dlm air tu. best. romantik pe kalu date ngn awek. hee =P

    BalasPadam
  11. eew.. jepun pengotor ! gulpp ! =.=' im following u n also click ur nuff old dog ! :D hehe

    BalasPadam
  12. hahaha..memang pelik la..kt malaysia xde ke..hehe

    BalasPadam
  13. yg macam toilet tu ade kat mlysia..cuba tnya pk cik google.huhu

    BalasPadam
  14. haha..mmg giler pelik..tp menarik jgak..klu kt Malaysia ape nk wat ooo..?

    BalasPadam
  15. tak lalu le mkn mcm dalam mangkuk tandas eeee

    BalasPadam
  16. kiut giler amoi kat restoren hospital tuh...

    BalasPadam
  17. pelik dan macam2 kreativiti..wahah

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails